Zoeken
  • Esther Boere

Bikinibody


De verleiding is groot op social media. Te gaan voor een bikinibody. Heb je dat, dan ben je pas echt gelukkig. Is dat zo? Ben je dan gelukkig? Als ik kijk naar foto's van toen ik 16 jaar was en misschien voldeed aan die eisen van een bikinibody, kan ik je vertellen dat ik toen ook niet gelukkig was. In ieder geval niet tevreden met mijzelf. Ik vond me toen ook te dik. Terwijl ik dat toch echt niet was. Tevredenheid zit in jezelf en niet in de maatstaven die de maatschappij je oplegt. Het zit niet in het getal wat je weegschaal aangeeft. Tevredenheid zit in dankbaarheid voor wat je lichaam allemaal kan en doet. Het zit in een goede balans tussen "dingen doen voor een ander" en "dingen doen die jezelf nodig hebt". Het zit in goede keuzes maken. Gezonde voeding, maar ook kunnen genieten van iets ongezonds (zonder schuldgevoel). Het zit in mogen zorgen voor jezelf. Voldoende slaap, ontspanning, leuke dingen doen......


Het gaan voor die bikinibody geeft even een goed gevoel als het lukt, maar dan.... Is alles dan anders? Beter? Leuker? De kans dat je na een periode van strengdiëten terugvalt in eetbuien is heel groot. Je lichaam heeft lichamelijk en geestelijk tekorten gehad. Alles wat je niet mag, wordt steeds aantrekkelijker. Vaak met het gevolg dat je terug valt in je oude gedrag en meestal nog iets erger. Het begin van een ongezonde relatie met eten.


Vind je het moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? Ben je ontevreden over je lijf? Aarzel dan niet langer en neem contact met me op! Wat het kan echt anders en jij kan dat ook!
30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven