Blog

Wat is een voolwaardige maaltijd?

Regelmatig kom ik mensen tegen die a van alles geprobeerd hebben op het gebied van voeding en afvallen. Ze vallen af komen weer aan en nu eten ze alleen nog maar sla. Er wordt zoveel gezegd op het gebied van voeding en ook over koolhydraten, dat mensen zo de weg kwijt zijn en denken dat alleen sla nog maar de oplossing is. Nu is er natuurlijk niets mis met sla. Eet het vooral overal bij, maar het is geen volwaardige maaltijd! In een volwaardige maaltijd zitten koolhydraten, vetten (liefst onverzadigd) en eiwitten. Als je deze compenenten in je maaltijd hebt, houd je het kacheltje (de stofwisseling) goed brandende. Eet daar voldoende vezels bij. bijvoorbeeld sla, dan zorg je dat je lang een verzadigd gevoel hebt en de koolhydraten rustig in je lichaam worden opgenomen.

Je hebt energie (calorieën dus) nodig om goed te kunnen functioneren. Sla heeft nauwelijks calorieën en geeft dus nauwelijks energie. Je kachel gaat op de spaarstand en dat willen we juist niet. We willen goed kunnen eten, functioneren en slank blijven! Wees vooral niet bang voor calorieën, je hebt ze echt nodig. Niet meer dan je gebruikt, maar ook zeker niet minder dan je nodig hebt! Een gezond mens heeft toch al snel zo'n 2100 caloriën op een dag nodig, ga je daar 500 calorieën onder zitten, dan val je af en houd je je stofwisseling nog op gang. Ga je nog lager zitten, dan zet je je stofwisseling op de spaarstand. Let op je suiker en vet inname en je hebt een gezonde basis. Wil je weten hoeveel calorieën jij nodig hebt en hoe een uitgebalanceerd menu er voor jou uit ziet? Maak een afspraak en ik help je op weg!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com