Blog

Leefstijl & Feestdagen


De feestdagen, dat is zo'n dingetje.... Hoe vaak hoor ik mensen niet zeggen: na de feestdagen ga ik beginnen met mijn Gezonde Leefstijl. Met het idee dat je om af te vallen niets of nauwelijks kunt eten en dat dus heel moeilijk is rond de feestdagen.

Niets is minder waar. Je moet juist goed en regelmatig eten om je "kachel" of te wel je stofwisseling goed op gang te houden, dus ook tijdens de feestdagen.

Hier volgen enkele tips:

Kies voor een goed en gezond ontbijt: lekkere volkorenbroodjes, wat fruit en natuurlijk ook een stukje van de kerststol. Neem ook goede gezonde tussendoortjes. Als je honger hebt is het moeilijker op de verleidingen te weerstaan. Probeer zoveel mogelijk structuur in je eetpatroon te houden.

Houd de feestdagen op de feestdagen! Dat betekent 2 dagen kerst, één dag Sint en een avond Oudjaarsavond en nieuwjaarsdag. Geniet op deze dagen bewust van de extraatjes die je jezelf toestaat.

Maak met jezelf afspraken over wat je wel en niet gaat eten. Zoek hierin balans. Als je teveel eet, zult je hier achteraf waarschijnlijk spijt van hebben. Als je jezelf niets toestaat, is een latere eetbui uit frustratie bijna onvermijdeljk.

Zoek naar alternatieven. Bak een gezondere oliebol of kies voor een krentenbol ipv een oliebol. Toch iets lekkers te eten, maar minder schade. Zorg dat je voldoende gezonde snacks in huis hebt zoals tomaatjes, komkommertjes e.d..

Ga je naar vrienden? Vertel dat je wilt afvallen en vraag hun je te helpen. Dit zorgt dat je sterker staat. Vraag wat ze in huis hebben of bied aan om zelf wat gezonde alternatieven mee te nemen.

Las tijdens de kerstgourmet voordat je helemaal vol zit, een korte pauze in. Heb je na 5 minuten nog steeds trek. Neem dan nog wat. Grote kans dat je merkt dat je toch al genoeg hebt.

Zorg voor beweging. Ga naar buiten en maak een lekkere wandeling. Misschien zijn er leuke kerstwandelingen in de buurt. Niets is lekkerder als afwisseling tussen het eten door. Spreek na de feestdagen met vrienden af om een stuk te gaan hardlopen of wandelen in een mooie omgeving. Stimuleer elkaar om net even wat verder te gaan dan je alleen had gedaan.

Kortom: bij een Gezonde Leefstijl horen zeker ook feestdagen. Ontspanning en genieten is ontzettend belangrijk voor een gezond lijf. Ook voeding heeft je lijf nodig, dus dat gaat prima samen. En bovenal: GENIET!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com