Blog

Bewegen & Gezond gewicht

Omdat ik in mijn praktijk toch nog vaak de vraag krijg hoeveel je nu moet bewegen voor een gezond gewicht, wil ik dit graag toch nog een keer uitleggen. In principe is een stuk dagelijkse beweging voldoende. Richtlijn hiervoor is een uur bewegen per dag. Dit is inclusief huishouden doen, boodschappen enz.. Een andere richtlijn is 10.000 stappen op een dag. In principe is dit voldoende om "je kampvuur" oftewel je "stofwisseling" in orde te houden en een gezond gewicht te behouden.

Het is echter wel zo dat na je 40ste je spieropbouw afneemt. Spieren gebruiken energie. De vetmassa die hiervoor meestal in de plaats komt, gebruikt dit niet. Dus wil je hetzelfde blijven wegen (en blijven eten), dan zul je inspanningen moeten doen om die spieropbouw in stand te houden. Er zijn hiervoor diverse oefeningen op you tube e.d. beschikbaar. Doe je dit 2 a 3 x per week zo'n 20 minuten, dan is dit voldoende om je spieropbouw in stand te houden.

Wil je hiernaast ook nog een goede conditie blijven houden, dan is het goed om hiernaast ook aan cardiotraining te doen. Cardiotraining is eigenlijk alle trainingen waarbij je hart net wat harder moet kloppen dan normaal. Dit kan door een sprintje te trekken met de fiets, flink door te stappen of te gaan hardlopen. Op de sportschool zijn hier natuurlijk ook nog diverse apparaten voor.

Lief & Leef biedt naast voeding ook verschillende mogelijkheden om te bewegen. Zie onderstaand overzicht. Kom gerust langs voor een gratis proefles en zie wat het je brengt!

Maandag hardlopen starters 19.00-19.30

hardlopen gevorderden 19.30-20.30

Dinsdag workout voor spieropbouw 19.30-20.15

Woensdag bootcampwandelen 9.00-10.00

Donderdag workout voor spieropbouw 9.00-10.00

workout voor spieropbouw 19.30-20.15

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com