Blog

1e dag met 3 eetmomenten


Zoals beloofd, zou ik jullie op de hoogte houden van mijn periode "vasten" met 3 maaltijden per dag. Tijdens deze momenten eet ik dus 3 maaltijden van iets boven de 600 kcall. Op zo'n 1850 kcall per dag val ik goed af en houd ik mijn metabolisme op orde. Even een voorbeeld van zo'n ontbijt: Rond 7.30 uur begonnen met een havermoutontbijt van 75 gram havermout met 100 ml ongezoete amandelmelk en een appeltje er in met wat kaneel. Hiernaast nog 100 ml magere kwark met een klein beetje ongezoete granola en 20 gram walnoten. Hiernaast nog een beker ongezoete amandelmelk. Zoals je ziet een stevig ontbijt. Menig klant van mij zou dit 's morgens niet weg krijgen......... Ik zit dan ook goed vol. In de ochtend een eind gewandeld met mijn man. Ik verwacht op het oude tijdstip weer een signaaltje te krijgen om te eten (at hiervoor altijd om de 2,5 uur), maar krijg die niet. Zit nog steeds goed vol. Dus ook geen suikerdip tijdens het wandelen. Rond 11 uur begint mijn maag toch wel te rammelen. Tijdens nascholing werd aangegeven wel naar je lichaam te luisteren en dan wat te eten, maar toch maar even uitgesteld. Anders zit ik straks om 16.00 uur aan het avondeten. Lijkt mij ook niet zo handig. Zou ik nu in die vetverbranding over gaan? Is wel een motivatie om nog even te wachten met eten. Sta je minder sterk in je schoenen en er zou nu wat lekkers voorbij komen, denk ik dat de verleiding nu wel erg groot zou zijn om wat te nemen.......

Na een stevige lunch: 2 speltcrackers met een gekookt eitje en geitenkaas, een sinaasappel, 150 gram magere kwark met 10 gram granola en 20 gram walnoten en een glas ongezoete amandelmelk kan ik er weer tegenaan. Ook in de middag gewandeld en een kleine workout op mijn zolder, geen suikerdip, maar om 17:00 uur wel weer stevige trek. Dochterlief kookt vandaag en ik spoor haar aan vooral op tijd te beginnen. Eet 200 gram burrito's met veel sla en 100 gram haverhoutpap en een banaan. Voldoende voor de avond. Vannacht kreeg ik honger en hoofdpijn! Tweede kan toeval zijn, maar eerste in ieder geval niet. Lig er zelfs even wakker van.....

Vanmorgen wakker met een erg leeg gevoel, haast me naar de ontbijttafel.....

Tot dusver mijn bevindingen van de eerste dag. Ik zal jullie er niet dagelijks mee vervelen, maar ben wel benieuwd wanneer dat beter voelen dan gaat komen. Houd jullie op de hoogte!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com