Blog

2e dag met 3 eetmomenten


Voor degene die het gemist hebben, op dit moment volg ik "vasten" programma met maar 3 eetmomenten per dag. Dit zou een hype worden en gezonder zijn voor ons lijf. Voor verdere uitleg, zie eerdere blog. De bedoeling is dat je wel aan het aantal calorieën komt dat geadviseerd wordt voor gewichtsverlies, maar dan verdeeld over 3 maaltijden. In mijn geval houdt dit zo'n 620 kcall per maaltijd in. Beloofd wordt ook dat je sneller zou afvallen.

Dit laatste mag ook wel, want het valt me tot nu toe nog echt niet mee. In de ochtend gaat het wel. Mijn ochtend bestaat over het algemeen uit het ontvangen van klanten en daarbij ben ik zo druk en betrokken mee bezig dat ik nauwelijks aan mijn eetmoment denk. Ik moet toegeven dat ik nu ook minder vroeg trek kreeg. Ongeveer om 11.30 uur gaf mijn maag aan toe te zijn aan een nieuwe maaltijd. Vanmorgen had ik om 7.15 uur gegeten, dus niet slecht..... Ben met vlagen wel wat misselijk; als ik net vol gegeten ben, maar ook als ik toe ben aan mijn nieuwe eetmoment. Zo'n lege maag voelt niet zo lekker. ... Niet echt een suikerdip, maar wel echt trek. In de middag vind ik het het lastigst; na een dag werken, de kinderen op gehaald uit school, meestal dan tijd voor een gezellig eetmoment met de kinderen. In mijn geval nu dus een bakkie koffie. Vroeger was dit een bak kwark met fruit. Blijf het karig vinden. In de middag ging het al goed tot 17.00 uur. Bij het klaarmaken van het avondeten valt het niet mee om al wat te snoepen. Twee stukjes meloen genomen........

Voor de liefhebbers even mijn maaltijden:

Ontbijt: 3 boterhammen volkoren/speltbrood vers gebakken met de bakmachine. Kappie met wat halvarine, eentje me 30+ kaas en eentje met kipfilet, 150 ml ongezoete amandelmelk, 150 gram magere kwark met een banaan en 10 gram walnoten

Lunch: 1 snee volkoren/speltbrood en 2 speltcrackers, beleg 30+ kaas, kipfilet en geitenkaas 150 ml ongezoete amandelmelk. Verder nog 150 ml havermoutpap met banaan en walnoten

Avondeten: 100 gram bloemkool, 150 gram gekookte aardappelen, 100 gram magere runderriblappen, wat groentesaus, sla met komkommer en wat slasaus op yoghurtbasis, 150 ml magere yoghurt, 100 gram galiameloen, 10 gram granola zonder suiker

Zoals je ziet echt grote maaltijden. Ik moet zeggen dat je in dit geval ook goed de magere varianten van zuivel en kaas door volle varianten zou kunnen vervangen. Is de hoeveelheid wat minder en heb je toch de benodigde calorieën. Ik had de magere varianten nog in huis. Ik heb in de avond nog 150 ml magere kwark gegeten na 1,5 uur hardlopen. Vind het voor spierherstel toch belangrijk om dan je zuivel binnen te krijgen.

Kortom het gaat iets beter. Misschien dat ik nu ook wat minder tussendoor aan eten begin te denken, maar om dit nu iedereen te adviseren??? Denk het niet, moet toch stevig in je schoenen staan. Het weegmoment moet wel erg goed zijn. Met het 6 momenten eetpatroon viel ik gemiddeld zo'n kilo per week af, dus het mag zeker wel meer zijn!!! Of ik mij al beter voel? Nou, nee! Heb vannacht wel beter geslapen. Dit keer geen honger, maar dat kwam natuurlijk door de kwark na het hardlopen.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com