Blog

Hoe gaat het met de goede voornemens?


Heb jij ze ook gemaakt dit jaar? Goede voornemens? Na al het eten met de feestdagen besloten om in het nieuwe jaar weer te gaan werken aan jezelf? We zijn nu inmiddels al een paar weken verder..... Misschien ben je al aardig op weg?! Of misschien heb je het al weer opgegeven...... Hoe zorg je nu dat je goede voornemens wel lukken? Zorg dat je realistische verwachtingen hebt. Van de een op andere dag 5 x in de week naar de sportschool en gaan leven op 2 crackers per dag, is van tevoren al gedoemd om te gaan mislukken. Het moet passen in je leven, ook op langer termijn. Neem kleine haalbare stapjes.... Gaat dat goed? Wat kan ik nog meer verbeteren? Rome is ook niet in één dag gebouwd! En snelle kilo's er af, zitten er over het algemeen weer snel aan.

Ik vraag me überhaupt al af of je daar nu echt op 1 januari mee moet beginnen. Volgens mij is iedere dag een kans om aan de slag te gaan. De basis moet zijn dat je je iedere dag bewust bent dat je moet zorgen voor jezelf. Hoe wil ik het vandaag doen met voeding. Wat ga ik eten? Let vooral op dat je eet. Geen maaltijden overslaan. Maar goede maaltijden met voldoende voedingsstoffen, die zorgen dat je voldoende energie hebt om de dingen te doen, maar ook zorgen dat je niet in de verleiding komt van ongezonde keuzes. Wat is een goede maaltijd? Een goede maaltijd bestaat uit voldoende voedingsvezels, wat vetten (onverzadigde) en eiwitten (zuivel) en langzame koolhydraten. Neem op tijd een goed, gezond tussendoortje zoals magere kwark met fruit of volkoren crackers. Zorg dat je een regelmatig eetpatroon hebt. Maaltijden weg laten, zorgt alleen maar dat je later in de verleiding komt voor ongezonde keuzes.

Hoe zit het met mijn beweging vandaag? Heb ik een kantoordag, dan moet ik daar nog wel wat mee. Vanavond nog maar even een rondje wandelen met mijn vriendin. Slecht weer? Je hebt tegenwoordig hele leuke workouts op youtube. Half uurtje zweten en daarna met een boekje op de bank. Je huis eens flink onder handen nemen, is trouwens ook prima beweging. Bewegen moet naast voeding een dagelijks aandachtspuntje zijn. En dan hoef je echt niet elke dag naar de sportschool. Mag wel natuurlijk.......

En vergeet vooral de ontspanning niet. In deze drukke maatschappij is onze agenda al snel volgeboekt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. We hebben echt ontspanning nodig. Dan zit je beter in je vel, functioneer je beter en blijf je de dingen met plezier doen. Bovendien sta je dan sterker tegen de verleidingen van ongezond eten. Kijk eens kritisch naar jouw agenda. Hoeveel "ikke" tijd heb jij? Wat is ontspanning voor jou? Voor de één is dat een goed boek lezen, voor de ander een lekkere wandeling in de natuur. Even je hoofd leeg lopen. Hoe is je nachtritme? Slaap je voldoende? Slaap je echt structureel te weinig dan moet je daar toch wat mee. Kortom bewust leven, zodat je meer draagkracht hebt en uiteindelijk ook een gezond gewicht. Wens je veel succes met de stappen die je gaat maken!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com