Blog

Vakantie iets te gezellig geweest?


Ben jij ook één van de velen die zich in de vakantie iets te veel hebben laten gaan? Geeft jouw weegschaal ook 1, 2 of zelf 4 kilo te veel aan? Last van dat buikje wat er eerst niet zat? Heel verleidelijk om dan in paniek aan één of ander crashdieet te beginnen. De verleiding om dan maar voor het snelle resultaat te gaan is groot. Ook ik heb soms nog de neiging om bij gewichtstoename terug te vallen in weinig eten.

Mijn advies niet doen! Het mag dan wel even snelle resultaten geven, maar op de lange termijn brengt het echt niets op. Of toch wel? Een slechtere stofwisseling. En dat willen we juist niet.

Een lichaam is een heel mooi en bijzonder systeem met allerlei belangrijke organen die allemaal een belangrijke functie hebben. Deze organen hebben voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Ga je hierin bezuinigen, zullen de belangrijkste organen die je nodig hebt om te leven, wel hun voedingsstoffen krijgen, maar de organen die ook wel even met wat minder kunnen, zullen tekorten krijgen. Waardoor je allerlei problemen kunt krijgen: schildklierproblemen, darm- en maagstoornissen, huidproblemen en ga zo maar door. Vooral vrouwen in de overgang krijgen de rekening van de hoeveelheid crashdiëten die ze in het verleden hebben gedaan. In deze fase verandert er van alles in het lichaam en zijn er dan een aantal organen die niet meer goed functioneren, heeft het hele systeem hier last van.

Ik vind het echt heel jammer en zorgelijk dat er nog steeds campagnes zijn die suggereren dat slank zijn, honger lijden is. Ik begrijp waar het vandaan komt en inderdaad; gaan er dagelijks meer calorieën in dan je gebruikt, zul je zwaarder worden......, maar wat ik helaas zoveel tegen kom in mijn praktijk, is dat er in eerste instantie zwaar bezuinigt gaat worden op de maaltijden en tussendoortjes. En dat is zonde, want deze voedingsstoffen zijn nu juist zo nodig om een heel mooi systeem in stand te houden!

Mijn advies voor na de vakantie: Ga rustig weer nadenken over wat je nu toch allemaal in je mond stopt. Kan mijn lichaam hier iets mee? Of zijn het loze calorieën die alleen maar een gigantische suikerpiek gaan geven. Niet bezuinigen op groente, zuivel, fruit, noten en granen, maar op koek, snoep en chips. Je zult zien dat het gewicht dan zo weer op het oude niveau is.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com