Blog

Campagne bord half opscheppen?


Toch wel een beetje verdrietig over de nieuwe campagne waarin gesuggereerd wordt dat we allemaal een kleiner bord moeten aanschaffen waarna gewichtsverlies vanzelf zal gaan. Voor een enkeling onder ons zal dit inderdaad helpen. Voor degene die gek is op grote maaltijden en het liefst 2 keer opschept zou dit inderdaad een oplossing kunnen zijn. Alleen kom ik dit in mijn praktijk maar heel weinig tegen. Wat ik veel vaker tegen kom is mensen die opgevoed zijn met het idee dat slank zijn weinig eten is en hierdoor een ontbijt van 2 crackers, tussen de middag 1 boterham ..... enz...... om vervolgens toch voor de bijl te gaan als ze een trommel met koekjes tegen komen.

Dus alsjeblieft mensen: EET! Eet gezonde goede maaltijd waar voldoende voedingsstoffen in zitten. Voedingsvezels, langzame koolhydraten, wat onverzadigde vetten en eiwitten. Liefst van alle componenten wat. Neem ook gerust een tussendoortje zoals een volkoren cracker met een appel, kwark met fruit, een handje nootjes enz. Op deze manier krijgt je lichaam alle voedingsstoffen binnen die nodig zijn om goed te functioneren. Je lichaam bestaat uit een heel mooi aan elkaar hangend systeem wat zeker voedingsstoffen nodig heeft. Als je goed eet, sta je veel sterker tegen de verleidingen van ongezonde tussendoortjes die niets voor je lichaam doen (behalve een flinke suikerpiek die wordt gevolgd door het snakken naar weer wat ongezonds). Wil je meer weten over een gezonde samenstelling en wat jij nodig hebt? Maak eens een afspraak. Vaak maken kleine veranderingen al een groot verschil.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com