Blog

Vasten?!


De nieuwe hype van dit moment is vasten. Hoe kijk ik daar tegen aan.....?! Toch maar even een stukje hierover publiceren. Op zich is er niet zoveel mis met vasten. Voor met name de alvleesklier die door de vele suikers die wij eten vaak overprikkeld is, is een periode van rust best goed. Heb je een goed gewicht en is je leefstijl op orde, dan is af en toe een periode vasten een volgende stap die je zou kunnen maken.

Is dit echter nog niet het geval dan raad ik je het niet aan. Als je uit een patroon komt van onregelmatig eten en veel ongezonde keuzes, heb je veel meer baat bij een verandering van Leefstijl, dan bij zo'n drastische stap die je waarschijnlijk toch niet voor langere tijd gaat vasthouden. De stap is gewoon te groot. Bovendien is vasten ook niet bedoeld om langere tijd te doen. Het is bedoeld als tijdelijke reset voor je lichaam, waarbij de alvleesklier even tot rust kan komen en ook de vetverbranding gestimuleerd wordt. Dit kan voordeel hebben voor je gezondheid, maar is niet bedoeld om heel veel kilo's mee af te vallen. Mocht je onder begeleiding afvallen en je diëtiste of gewichtsconsulente constateert dat je er wel baat bij zou kunnen hebben (om dit tijdelijk te doen) en vervolgens op zoek te gaan naar een blijvend gezond leefpatroon, is er natuurlijk niets mis mee. Maar uiteindelijk doel is altijd een blijvend gezonde Leefstijl!

Tags:

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com