Blog

Goede Voornemens?! Zo maak je dat ze slagen..................


Inmiddels zijn veel mensen al een tijdje bezig met hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vol enthousiasme zijn ze begonnen.... Een gedeelte is misschien inmiddels al weer afgehaakt, een ander gedeelte zit op een kruispunt van doorgaan of afhaken. Dat is natuurlijk niet gek. Verandering is moeilijk, maar het goede nieuws is: niet onmogelijk. Met deze tips zorg je dat het wel gaat lukken.

* Stel je verwachtingen bij. Het kan heel goed zijn dat je verwachtingen niet klopte met de werkelijkheid. Goed is om eens alle voor- en nadelen van verandering op een rijtje te zetten en dan een bewuste keuze te maken. Wil ik dit echt? Wat gaat het me opleveren? Hoe ga ik mij wapenen tegen moeilijke momenten? Een bewuste keus maakt dat je verder komt....

* Je omgeving werkt niet mee. Het kan zijn dat jij heel enthousiast was, maar dat je omgeving jouw veranderingen helemaal niet ziet zitten. Zeuren over het nieuwe avondeten. Zeggen dat je ongezellig bent, als je geen wijntje neemt..... enz.. Dit kan behoorlijk demotiverend werken. Vertel je directe omgeving waarom deze verandering belangrijk voor jou is. Vraag of ze je willen steunen. En als ze over het avondeten zeuren? Ook voor hen is gezond eten belangrijk. Het is even wennen, maar vaak gaan ze het later wel waarderen.

* Zorg dat je doel heel duidelijk is. Waarom wil ik dit? Waar wil ik naar toe? Wat is er anders als ik mijn doel bereikt heb? Hoe zie ik er dan uit? Hoe voel ik mij dan? Wat is mijn zelfbeeld? Maak een leuke collage voor op je koelkast met plaatjes van waar je naar toe wilt (wel realistisch) en blije emo's.

* Zoek concrete oplossingen voor moeilijk momenten. Altijd een snaaimoment tegen het avondeten? Wellicht heb je de rest van de dag te weinig gegeten? Een groter tussendoortje nemen? Zorgen dat je gezonde snacks in huis hebt? Vaak associëren bepaalde plekken in huis je met voeding. De bank en televisie is vaak zo'n plek. Ga naar een andere ruimte. Zoek afleiding. Bouw een andere gewoonte op dat moment in..... Zomaar wat oplossingen, maar een zelf bedachte oplossing werkt het best. Feit blijft: er is verandering mogelijk. Voor alles is een oplossing. Waar een wil is, is een weg.

* Je eet te weinig of de keuze van afvallen past niet bij je. Heb je aan laag calorisch dieet gekozen? Uit studies blijkt dat we dat gemiddeld 6 weken vol houden. Afvallen hoeft echt geen honger lijden te zijn. Liever juist niet. Door weinig te eten, maak je het jezelf heel moeilijk en verknoei je op den duur je stofwisseling. Dus wel blijven eten! Wil je meer weten over hoeveel je dan kunt eten? Een diëtiste/gewichtsconsulente kan je helpen. Er zijn tegenwoordig ook leuke apps. Kijk wel naar wat hun achtergrond is. Op welk principe is het gebaseerd? Koolhydraat arm eten kan een goede keuze zijn als je veel houdt van hartig eten. Denk je dat je deze vorm van eten blijvend toe kunt passen? Of ga je brood/aardappels op den duur toch missen. Goed om te weten: je hoeft echt niet zonder koolhydraten af te vallen. Er zijn meerdere wegen naar Rome......

* Je hebt een coach nodig. Veel mensen denken dat ze het alleen moeten doen. Maar van wie moet dat? En waarom? Is het resultaat anders? Een uiteindelijk ga je het natuurlijk ook zelf doen, maar de motivatie en het meedenken van een coach kan heel prettig zijn. Vaak ziet hij/zij de de knelpunten en kan ze helpen om voor jou de juiste oplossingen te vinden. Dus gun jezelf die luxe. Een BGN Gewichtsconsulente wordt zelfs nog vaak vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Kijk bij "www.gewichtsconsulenten.nl" onder kopje "vergoedingen".

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Lief & Leef

Dorpshuis de Juffrouw

Dorpsstraat 250

Hazerswoude

boereslinger@hotmail.com

tel. 06 39042635

Esther Boere

BGN Gewichtsconsulente/

Leefstijlconsulente

  • White Facebook Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com